Succes met het nieuwe forum!

+-

Algemeen

Nieuws van de opleiding
Facebook

Werk & Stage


Het Friesland College biedt een praktijkgestuurde MBO opleiding voor de game industrie. Je leert hier hoe je een goed idee omzet naar een game op het gebied van concepting, 2D en 3D vormgeving, programmeren, animeren etc. In Nederland worden steeds meer games ontwikkeld en vooral serious gaming is enorm in opkomst. Hierbij worden games en animaties gebruikt voor niet-entertainment toepassingen, zoals in de zorg en voor het onderwijs. Voorbeelden: een simulatie om een machinekamer in een containerschip te leren bedienen, een spel waarbij je spelenderwijs bepaalde spieren revalideert na een ongeval.

Het Friesland College werkt voor deze opleiding nauw samen met een aantal game bedrijven zoals Grendel Games, Triangle- Studio's, Gameship en Vertigo Games. Games zijn booming business. Tijdens de opleiding maak je de keuze tussen de specialisaties Game Artist en Game Development. Na het eerste jaar (basis opleiding) ga je samen met HBO studenten (NHL minor Gamedesign) werken aan projecten voor externe opdrachtgevers. Na het afronden van de MBO opleiding kun je doorstromen voor de bachelor of master opleiding gamedesign aan de NHL

Ben jij gek van games, heb je creatieve talenten of ben je juist technisch vaardiger? Dan kan je bij ons leren voor Game Artist of Game Developer. Van concept art, 3D Design, Level Design, Programmeren, Motion Capture tot werken met game engines.

Laatste nieuws

xx Klassenuitje voor de zomervakantie!
juni 13, 2018, 02:33:29 pm by Charissa Roorda
Beste studenten,

Het is weer zover! We gaan voor de zomervakantie met zijn allen op een klassenuitje!
De keuze dit jaar is Aqua Zoo of eventueel Paintballen... (Als je 18+ bent, tenminste)

De inschrijfformulieren hangen in het LWP-lokaal! Geef je op! :D


Aqua Zoo

EN/OF

2 comments | Write Comment

thumbup Ouderavond eerstejaars Gamedesign op 14 mei 2018
mei 06, 2018, 11:37:24 am by Charissa Roorda
Beste ouder(s)/ verzorger(s),
 
Hierbij willen wij u uitnodigen voor een ouderavond voor ouder(s)/ verzorger(s) van de eerstejaars studenten van de opleiding Game-artist/Gamedeveloper op:
 
Maandag 14 mei a.s., aanvang 19.00 uur (eindtijd 21.00 uur)
lokaal B208 van gebouw Triangel,
Julianalaan 97 te Leeuwarden
 
Tijdens deze avond tonen de studenten het resultaat van hun project “Let me Entertain You”.
 
U bent, samen met uw zoon/dochter, van harte welkom. In verband met de organisatie vragen wij u om uiterlijk 9 mei a.s. aan ons door te geven met hoeveel personen u aanwezig zult zijn. Dit kan via de e-mail: c.roorda@fcroc.nl  (graag de naam van uw zoon/dochter in de e-mail vermelden).

We zien u graag op 14 mei a.s.!
 
Met vriendelijke groet,
namens het docententeam
eerstejaars studenten GA/GD
 
 
Charissa Roorda
Docent/coach
2 comments | Write Comment

thumbup Klassenuitje Gamedesign : STAR WARS!
december 12, 2017, 10:51:10 am by Charissa Roorda
Beste studenten,

Volgende week donderdag 21 december 2017 van 11:00 uur tot 14:00 uur.

Verzamelen bij bioscoop Cinema om 10:30 uur!!

De film start stipt om 11 uur!!

Wil je mee? Graag even inschrijven op de inschrijfformulieren in het lokaal! ;)

0 comments | Write Comment

Disclaimer

Disclaimer:
Alle informatie op onze website is van algemene aard, tenzij het uitdrukkelijk anders bepaald wordt. De informatie is niet aangepast aan omstandigheden die specifiek zijn voor een persoon of entiteit, en u mag deze informatie niet als een persoonlijk, professioneel of juridisch advies of een equivalent daarvan beschouwen. Om een specifiek of persoonlijk advies te verkrijgen, moet u altijd contact opnemen met één van onze medewerkers. Op de website ter beschikking gestelde informatie en documenten mogen niet als authentieke overname van de officieel aangenomen tekst worden beschouwd
Powered by EzPortal